Services

Werkwijze

Traumatherapie

Wat is Trauma? 

Een trauma is een onverwerkte gebeurtenis vanuit het verleden, zoals een ongeval, overlijden van een belangrijk persoon, seksueel misbruik of geweld. Het is een onzichtbare wond in je ziel: niet te zien, maar wel te voelen. De gebeurtenis blijft voor vervelende klachten  zorgen. Het kan zijn dat je angstig of emotioneel bent, de gebeurtenis herbeleeft of er erg veel aan moet denken. 

Er zijn vier kernwoorden die trauma kunnen definiëren:

 1. Overweldigend: De situatie wordt als totaal overweldigend ervaren
 2. Hulpeloosheid: Elke traumatische ervaring is er een van extreme volslagen hulpeloosheid
 3. Levensbedreiging: We vrezen dat we de situatie niet zullen overleven en dat ons bestaansrecht wordt bedreigd
 4. Fragmentatie:  De psyche splitst de verwoestende ervaring af als een laatste poging tot overleven

Psychosociaal Therapie

Psychosociale therapie omvat een gevarieerd aanbod van benaderingen om je naar jouw problemen, ervaringen en belevingen te laten kijken op een manier waarmee je jouw houding en perspectieven naar het leven toe kunt  verruimen. Het kenmerk van psychosociale therapie is breed, cliëntgericht, leren openstaan voor het hier-en-nu, zonder voorbij te gaan aan ervaringen in eerdere levensfasen

Healing

Het woord healing betekent letterlijk heling ofwel genezing. Het zelfhelend vermogen van het lichaam om ziekten of psychische klachten te overwinnen en weer gezond te worden. Denk maar eens aan een wondje dat van binnenuit sluit.

Healing is een ontspannende contactbehandeling die plaats vindt op de massagetafel in mijn praktijk. Door diverse handposities en aanrakingen wordt het zelfhelend vermogen van jouw lichaam geactiveerd. Tijdens de behandeling wordt de verstoorde levensenergie in beweging gebracht en belemmerende overtuigingen, gedachten en emoties op een zachte manier ontladen. Hierdoor kan er weer rust en ruimte ontstaan in je hoofd en lichaam.

 

Vrijblijvend kennismaken

Meld je hier aan voor een gratis kennismaking van 30 – 45 minuten.

Vul het intakeformulier in die je na aanmelding ontvangt.

Tijdens onze kennismaking heb jij de mogelijkheid vragen te stellen over de therapie, de werkwijze en je kunt je een goed beeld vormen van mij als therapeute.  

Als we het beiden zien zitten, gaan we een overeenkomst aan door het afspreken van de eerste sessie. Het intakegesprek.

Intakegesprek

 • Tijdens het intakegesprek formuleren we samen jouw hulpvraag en kijken we naar je doelen. Waar wil jij staan na afloop van het doorlopen behandeltraject?

Behandeltraject

 • Een behandeltraject bestaat vaak uit 5-10 sessies van één uur.
 • We kijken steeds naar je gedachten, gevoelens, emoties en gedrag.
 • De sessies relateren aan je hulpvraag en je krijgt met regelmaat een ‘huiswerkopdracht’ mee om te werken aan jouw uiteindelijke doel(en).

Evaluatie en afronding

 • We evalueren en staan stil bij de doelen die je hebt bereikt.
 • We blikken terug op het behandeltraject dat we samen hebben doorlopen.

Healing

 • Healing is een ontspannende behandeling waarbij je verstoorde levensenergie door aanraking in beweging wordt gebracht en belemmerende overtuigingen, gedachten en emoties op een zachte manier ontlaadt. Hierdoor kan er weer rust en ruimte in je hoofd en lichaam ontstaan.
 • Healing kan los gegeven worden of aan het bestaande behandeltraject worden toegevoegd.

binnen 2 weken een kennismaking